Науково– дослідна практична робота: "ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКУВАЛЬНОЇ ХОДИ В ПОЄДНАННІ З ІНШИМИ ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ У РЕАБІЛІТАЦІЇ ХВОРИХ НА ІШЕМІЧНУ ХВОРОБУ СЕРЦЯ" - Хачман, Іра Степанівна (My University, 2025)
Сьогодення висуває до організму людини значні вимоги і незважаючи на істотні досягнення медицини захворювання серцево-судинної системи посідають перше місце серед причин смертності людей, навіть у розвинених державах. В Україні ішемічна хвороба серця у загальній структурі летальності становить близько 60%. На жаль, спостерігається тенденція підвищення рівня захворюваності серед людей молодого, працездатного віку. Тому проблема вдосконалення існуючих та пошук нових реабілітаційних засобів для хворих на ІХС залишається вкрай актуальною.