Катеринчук А.П. Еволюція міжнародної ролі України в умовах розгортання російсько-української війни - Катеринчук, Андрій Павлович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено еволюцію міжнародної ролі України в умовах розгортання російсько-української війни. Проаналізовано ключові етапи змін у міжнародній політиці України, починаючи від реакції світової спільноти на початок військової агресії Росії, до посилення підтримки та співпраці з провідними міжнародними організаціями та союзниками. Робота розкриває роль України як важливого суб'єкта в сучасній системі міжнародних відносин, зокрема її інтеграційні процеси в напрямку ЄС та НАТО, а також зміни у пріоритетах зовнішньої політики з метою забезпечення національної безпеки та стабільності. Особливу увагу приділено питанням міжнародної військової та гуманітарної допомоги, санкційної політики, а також формуванню нового геополітичного статусу України.
Keywords: міжнародні відносини; зовнішня політика України; російсько-українська війна; міжнародна підтримка; національна безпека