Географічні особливості територіального планування міста Чернівці - Мацьопа, Владислав Миколайович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі досліджуються географічні особливості територіального планування міста Чернівці. Проаналізовано природні, соціально-економічні та історичні чинники, що впливають на просторову організацію міста. Розглянуто сучасні проблеми розвитку міських територій, функціональне зонування та перспективи вдосконалення планувальної структури. Оцінено ефективність використання територіальних ресурсів та запропоновано рекомендації щодо оптимізації містобудівних рішень.
Geographical features of territorial planning of Chernivtsi city
Keywords: територіальне планування; міський розвиток; географічні чинники; Чернівці; просторова організація