Весільний туризм: регіони та перспективи розвитку - Йолшина, Олександра (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Організація весільних турів є порівняно новим напрямом у туристичному бізнесі. В умовах жорсткої конкуренції у сфері туризму для будь-якої туристичної компанії є дуже важливим напрямком розвивати нові ідеї туристичного бізнесу для завоювання ринку. Проте, зростаючий попит на туристичні послуги носить сезонний характер, саме тому розробка напрямів, що мають всесезонний характер, є найважливішим завданням туристичного підприємства. Попит на весільні тури може тривати цілий рік, що гарантує туристичної фірми стабільний дохід протягом усього року. Весільна подорож має бути продумана до дрібниць, адже вона одна з найяскравіших подій у житті. Кожна хвилина весільної подорожі має бути насичена різноманітними приємними емоціями та враженнями. Місце де молодята проведуть медовий місяць має бути особливим та унікальним, а саме головне – гармонійно поєднуватися з настроєм та внутрішнім світом молодят. Вирушаючи у весільну подорож, молодята отримують чудову нагоду побувати в нових екзотичних місцях і стати ще ближче один одному.
Keywords: туризм, види туризму, весільний туризм, туристичні ресурси, острів Балі