ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ОПТИМІЗАЦІЇ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Мазуряк, Іванна Олександрівна (My University, 2021)
Актуальним питанням сучасної освіти є пошук і усунення причин труднощів, що виникають у дітей при засвоєнні шкільної програми. З прискоренням інтенсифікації навчання, впровадженням нових ускладнених програм і створення інноваційних установ відзначається значне зростання числа учнів, які не справляються навіть з традиційною шкільною програмою. Труднощі навчання дітей, засвоєння ними знань обумовлені цілим рядом зовнішніх і внутрішніх факторів. Освіта сьогодення складає соціальний соціальний інститут, як одну із ключових ланок суспільства. Її зміст повинен відображати стан суспільства, постійний еволюційний рух. Працездатність є інтегральним показником впливу на людину оточуючих умов життєдіяльності. Працездатність багато в чому відображає успішність адаптації людини до навколишнього середовища. У молодших школярів вона є також показником шкільної зрілості, одним з факторів здатності до навчання.