Крафтові виробництва як обʼєкти гастрономічного туризму в Україні. - Зрелкіна, Тетяна Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Тема розвитку туризму та крафтового виробництва на теренах України є актуальною, особливо з огляду на потребу активізувати внутрішній туризм у воєнний та повоєнний період. У роботі досліджено значення поняття «крафт», крафтові виробництва на території України, перспективи для розвитку туризму в Чернівецькому районі Чернівецької області. Проаналізовано основні види крафтової продукції та виробництва, їх актуальність, рентабельність, різноманіття із характеристикою географічного поширення, та перспектив для туристичних маршрутів. У цій роботі розглянуто особливості крафтового виробництва на території України. Проаналізовано їх актуальність, доцільність та конкуренто спроможність
Keywords: туризм, крафтове виробництво, туристичні ресурси, Чернівецький район, туристичні маршрути, гастротури, перспективи розвитку.