Doroshenko I.V. ., Knihnitska T.V. Application of statistical analysis for medical data // International scientific conference «The current stage of development of scientific and technological progress 2024». – SW-GER Conference Proceedings, Fabruary 2024 – P. 15-20 - Doroshenko, I. V.; Knihnitska, T. V. (My University, 2024)
В статтірозглянутовикористання різноманітних статистичних підходів і методів машинного навчання в медицині. Проведено модельний аналіз на прикладі пацієнтів, де визначено фактори, що впливають на ймовірність виникнення інсульту. Здійснено аналіз даних, щоб встановити взаємозв'язок між фізичними характеристиками пацієнта, його шкідливими звичками, способом життя та ймовірністю виникнення інсульту. Для оцінки взаємозв'язку числових даних були побудовані моделі лінійноїрегресії та модельл огістичної регресії для прогнозування ймовірності інсульту
Keywords: Лінійна регресія; логістична регресія; Машинне навчання