Історичні романи Василя Шкляра «Чорний ворон (Залишенець)», «Маруся» та «Характерник»: сюжет, проблематика, образи персонажів - Мельник, Марія Іванівна (My University, 2021)
У магістерській роботі досліджено життя та творчість відомого українського письменника Василя Шкляра. Матеріалом для дослідження стали три романи письменника. У перших трьох розділах описуються та аналізуються три романи: “Залишенець. Чорний Ворон” (2009), “Маруся” (2014), “Характерник” (2019). Четвертий розділ присвячений аналізу методики вивчення творчості Василя Шкляра в 11 класі школи. Основна увага у роботі зосереджена на аналізі романів Василя Шкляра, сюжеті, проблематиці та образах персонажів.
Keywords: Василь Шкляр, історичний роман, отаман, сюжет, історичні факти , сучасна література, Україна, козаки, проблематика, сюжет, художній домисел, боротьба, повстанці, патріотизм.