Організація інтерактивної навчальної взаємодії молодших школярів в процесі вивчення природничої освітньої галузі - Климчук, Анастасія Павлівна (My University, 2024)
Наукова робота спрямована на дослідження організації інтерактивної навчальної взаємодії молодших школярів у процесі вивчення природничої освітньої галузі в початковій школі. У першому розділі “Теоретичні засади організації інтерактивної навчальної взаємодії учнів початкової школи” проводиться аналіз поняття “навчальна взаємодія” в науковій літературі, виокремлюються специфіка інтерактивної взаємодії молодших школярів в освітньому процесі початкової школи та розглядається інтерактивне навчання як важлива умова організації навчальної взаємодії молодших школярів. Розділ завершується висновками, в яких підсумовано теоретичний аналіз та визначено основні принципи інтерактивної навчальної взаємодії. Другий розділ кваліфікаційної роботи розглядає результати дослідження стану організації навчальної взаємодії у молодших школярів в процесі вивчення природничої освіти. Проаналізовано педагогічні умови інтерактивної навчальної взаємодії, включаючи організацію інтерактивного навчання відповідно до принципів інтерактивного навчання, а також використання інтерактивних методів навчання для досягнення цієї мети.
Keywords: взаємодія, навчальна взаємодія, інтерактивні діяльність, інтерактивна навчальна взаємодія, інтерактивне навчання, інтерактивні методи навчання.