СОЦІАЛЬНА ПРОФІЛАКТИКА АДИКТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ МОЛОДІ ЗАСОБАМИ СОЦІАЛЬНОЇ РЕКЛАМИ - Пуйко, Владислава Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Об'єктом розгляду є соціальна профілактика адиктивної поведінки молоді як напрям соціальної роботи. Предметом дослідження є соціальна профілактика адиктивної поведінки молоді засобами соціальної реклами. Метою роботи є дослідження можливостей соціальної профілактики адиктивної поведінки серед молоді засобами соціальної реклами. У першому розділі представленні основні поняття та різновиди адиктивної поведінки молоді. Зміст, основні форми та методи соціальної профілактики адиктивної поведінки молоді. У другому розділі розкриті понняття, основні ознаки та функції соціальної реклами, можливості використання соціальної реклами для здійснення соціальної профілактики адиктивної поведінки молоді, а також дослідження ставлення молоді до різних форм адиктивної поведінки та впливу на неї соціальної реклами. За результатами роботи зроблено висновки та пропозиції щодо створення та впровадження соціальної реклами та її вплив на молоде покоління.
Keywords: профілактика, адиктивна поведінка; соціальна реклама; девіантна поведінка; хімічна адикціїя; проміжні форми адикції; соціально-педагогічна профілактика; медико-соціальна профілактика; медична профілактика