АРХІТЕКТУРА КОМП'ЮТЕРІВ - Данилюк, Іван Михайлович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Посібник спрямований на те, щоб дати читачам як теоретичні знання, так і практичні навички, необхідні для розуміння, аналізу та оптимізації комп'ютерних систем. Для студентів спеціальностей “113 – Прикладна математика”, “112 – Комп'ютерні науки”, “124 – Системний аналіз”, “014.09 – Середня освіта (Інформатика)”, “014.04 – Середня освіта (Математика)”.
Keywords: основи архітектури комп'ютера; принципи побудови комп'ютерів; материнська плата та її компоненти; еволюція комп'ютерної архітектури; паралельна та розподілена архітектура; продуктивність і ефективність комп'ютерних систем; масштабованість комп'ютерних систем; інтерфейси та периферійні пристрої; системи числення та кодування; хмарні та квантові обчислення