Формування м’яких навичок студентів-філологів у міжрегіональному проєкті з інфомедійної грамотності - Semenog, Olena; Kulbabska, Olena (СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2021)
У статті з’ясовано деякі аспекти концепту «м’які навички», висвітлено поточні результати виконання міжрегіонального проєкту «Інфомедійна грамотність студентів-філологів», що його ініціював освітньо-дослідницький центр «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус» кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка за участі кафедри сучасної української мови Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Зроблено висновок, що проєкт дає змогу оптимізувати процес розвитку м’яких навичок філологів, зокрема формувати інфомедійну грамотність майбутніх учителів української мови і літератури в умовах запровадження змішаного навчання на засадах комунікативної взаємодії.
Keywords: міжрегіональний проєкт, м’які навички, студент-філолог, майбутній учитель української мови і літератури, інфомедійна грамотність, критичне мислення, освітньо-дослідницький центр «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус», заклад вищої освіти, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.