«ГІС-КАРТОГРАФУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ (НА ПРИКЛАДІ ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ)» - Ареф'єв, Артем Владиславович (Чернівецький національний університет імені Ю.Федьковича, 2023)
У кваліфікаційній роботі розглянуто питання повʼязаних з ГІСкартографуванням земельних ресурсів. Розглянуто фізико-географічну характеристику Великокучурівської територіальної громади. Проаналізовано можливості програмного продукту QGIS для картографування земельних ресурсів території дослідження. Створено та векторизовано окремі, сучасні та тематичні шари території дослідження.
«ГІС-КАРТОГРАФУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ (НА ПРИКЛАДІ ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ)»
На сьогоднішній день, є дуже актуальним застосування ГІС для повного аналізу, прогнозування та порівняння земельних ресурсів. Використання геоінформаційних систем для картографування та управління земельних ресурсів, забезпечить інформаційними даними фахівців щодо використання даних земель. Реалії обліку земель у територіальних громадах такі, що не всі громади володіють достовірною інформацію про свій земельний фонд. Як наслідок цього не завжди є можливості повноцінно отримувати доходи із сплати земельного податку, не всюди присутні умови щодо провадження інвестиційної діяльності, яке притаманне нераціональному використанню земельного фонду. Сьогодні розвиток обчислювальної техніки та геоінформатики, фотограмметрії та картографії суттєво технологію та зміст виконавчих робіт.
Keywords: географічна інформаційна система, земельні ресурси, ГІСкартографування.