Віртуальний онлайн-курс «Будуємо Європу разом» (модуль імені Жана Моне) як основа розбудови Європи в Україні - від теоретичного аспекту до емпіричного досвіду - Bohatyrets, Valentyna (Буковинський вісник державної служби та місцевого самоврядування, 2021)
Варто зазначити, для ефективного розв’язання стратегічних і тактичних завдань поточної розбудови української державності важливе значення має, передусім, глибоке осмислення й творче запозичення досвіду світових лідерів у впровадженні та постійному удосконаленні демократичної практики управління високорозвинутими у політичному й економічному сенсі країнами Європи. Разом з тим просування України до Європи – це не лише підписання формальних угод, а насамперед, розбудова Європи в Україні; це глибоке розуміння, що таке Європа, які цінності та стандарти закладені в основу європейської ідентичності, і що саме спонукає та надихає європейців ідентифікувати себе з Європою, де найвищою соціальною цінністю є людина, і все державне та соціальне життя спрямовані на забезпечення максимального комфорту та захисту її прав та свобод. Саме це стало основною метою розробленого курсу «Будуємо Європу разом: європейська єдність та інтеграційні процеси» в рамках модуля імені Жана Моне (“Doing Europe: Cohesion and Integration in the European Union”, координованого керівником проєкту Тетяною Хавлін – к.с.н. кафедри соціальних наук філософського факультету (Університет Зігена/Universität Siegen, Німеччина)
стаття
Keywords: Європа; Україна; євроінтеграційні аспірації України; розбудова української державності; ERASMUS; модуль імені Жана Моне “Doing Europe: Cohesion and Integration in the European Union”