«Техніко-економічні основи виробництва» як методологічна база планування територіального розвитку (прикладні аспекти) - Dzhaman, Vasyl; Джаман, Василь Олексійович; Джаман, Ярослав; Джаман, Ярослав Васильович (Вектор, 2022)
Розглянуто значимість курсу «Техніко-економічні основи виробництва» в освітніх програмах «Географія» та «Регіональний розвиток і просторове планування». Зазначено про важливість знань техніко-економічних основ виробництва для кращого розуміння суспільної географії та планування територіального розвитку. Особлива увага звернута на метод енерговиробничих циклів як методологічну базу оцінки цілісності структури господарського комплексу регіону.
Keywords: виробництво; технологічні зв’язки; енерговиробничий цикл; виробничий комплекс регіону; територіальний розвиток