Методичні засади вивчення фразеології на уроках української мови в ЗЗСО - Kulbabska, Olena; Макеєва, Аліна (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021)
Через етнокультурну семантику фраземи сприяють збагаченню та удосконаленню мовлення учнів, збагачують його елементами суспільного досвіду нації. У цьому аспекті важливого значення набуває проблема опанування і правильного використання школярами виражальних багатств української мови, що зумовлює актуальність дослідження інноваційних методів і прийомів виформування мовних і мовленнєвих компетенцій на аспектних уроках і уроках розвитку зв’язного мовлення. Зокрема, вивчення фразеології дає змогу збагачувати словниковий запас мовця, оперувати варіантними й синонімічними засобами вираження думки, уміти вживати різноманітні стилістичні засоби української мови.
Keywords: ЗЗСО, урок, українська мова, фразеологія, мовна й мовленнєва компетентності, фразеологічний словник.