Формування резилієнтності молодших школярів - Палагнюк, Тетяна Валеріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розкрито теоретичні та практичні аспекти формування резилієнтності в учнів початкової школи. У першому розділі «Теоретичні основи формування резилієнтності в учнів початкової школи» розкрито сутність поняття резилієнтності, її значення для психологічного розвитку дітей, а також проаналізовано психолого-педагогічні чинники, що впливають на розвиток стійкості до стресу. Особлива увага приділена зарубіжному та вітчизняному досвіду, який показує різні підходи до формування адаптивних навичок. У другому розділі «Особливості формування резилієнтності у молодших школярів» розглянуто сучасний стан резилієнтності молодших школярів, педагогічні технології, що сприяють її розвитку, та методичний супровід, який допомагає педагогам забезпечувати ефективну підтримку учнів.
Keywords: молодші школярі; педагогічні технології; резилієнтність; резилієнс