МЕТОДИ ТА СИСТЕМИ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ Методичні рекомендації та завдання для лабораторних робіт (2-ге видання, виправлене) - Фратавчан, Тоня; Фратавчан, Валерій (ЧНУ, 2025)
Навчальне видання містить завдання для лабораторних робіт та теоретичні відомості, необхідні для їх виконання, з дисциплін «Методи та системи штучного інтелекту», «Основи штучного інтелекту». Для студентів, що здобувають освіту в галузі знань „Інформаційні технології” та інших спеціальностей з поглибленим вивченням інформатики.
Дисципліни «Методи та системи штучного інтелекту», «Основи штучного інтелекту» є складовою частиною якісної підготовки фахівців в області ІТ технологій і ознайомлюють студентів з новітніми та сучасними підходами до розв’язування складних прикладних задач з інтелектуальним трактуванням.
Keywords: штучний інтелект, нейронні мережі, методи розпізнавання образів, генетичний алгоритм