Українська мова та читання : навч. посібн. для 2 кл. закл. загальн. середн. освіти (у 6-ти частинах) : Частина 5 - Іванчук, Марія Георгіївна (Видавництво «Грамота», Схвалено для використання в освітньому процесі [рішення комісії з педагогіки та методики початкової освіти від 12. 12. 2023 (протокол № 11); комісії з проведення антидискримінаційної експертизи від 23. 11. 2023 (протокол № 12)] № 2.0265-2023 у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам, 2024)
Навчальний посібник розроблений відповідно до Закону України «Про освіту»; Державного стандарту початкової освіти; Типової освітньої програми мовно-літературної галузі (програма колективу авторів під керівництвом О. Я. Савченко). Зміст посібника подано за розвивально-продуктивним інтегративним підходом, що дає можливість формувати ключові та предметні компетентності, реалізувати завдання змістових ліній програми: «Взаємодіємо усно», «Читаємо», «Взаємодіємо письмово», «Досліджуємо медіа», «Досліджуємо мовні явища».