Аналіз туристичної інфраструктури Одеської області та її вплив на розвиток міжнародного туризму. - Стефогло, Марія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Тема аналізу туристичної інфраструктури Одеської області та її впливу на розвиток міжнародного туризму є надзвичайно актуальною, з огляду на стратегічне розташування регіону та високий потенціал для залучення іноземних туристів. У роботі здійснено комплексний аналіз структури туристичної інфраструктури області, охарактеризовано її ключові компоненти: транспортну доступність, заклади розміщення, харчування та інформаційне забезпечення. Розглянуто сучасний стан туристичних потоків в регіоні, зокрема міжнародного туризму, а також окреслено основні проблеми, що стримують розвиток інфраструктури. З метою удосконалення функціонування туристичної інфраструктури Одещини, у роботі запропоновано напрями її модернізації, зокрема у сфері транспортної, готельної та інформаційної підтримки, а також розроблено концептуальні засади формування бренду туристичної дестинації «Одещина» для іноземних ринків. За допомогою сучасних аналітичних методів і з урахуванням світових тенденцій у сфері туризму, представлено рекомендації щодо підвищення ефективності туристичної інфраструктури як чинника залучення міжнародних туристів.
Keywords: туристична інфраструктура, міжнародний туризм, Одеська область, туристичні потоки, транспортна доступність, готельно-ресторанна сфера, брендинг дестинації.