Наукова думка ХХ століття про причини насильницької жіночої злочинності - Melnykova, Tetyana (Науковий вісник Чернівецького університету: Збірник наук. праць, 2014)
Зроблена спроба проаналізувати наукову думку ХХ століття про причини жіночої насильницької злочинності. Автором досліджуються погляди у ХХ столітті представників біологічного (антропологічний, медико-генетичний, психологічний напрями), соціологічного та соціо-біологічного підходів пояснення причин жіночої насильницької злочинності. Автором встановлюється, що в другій половині ХХ століття домінував саме соціологічний підхід
Keywords: кримінологія; насильницька злочинність; жіноча злочинність; причини жіночої злочинності