Ретроспективний аналіз формування готельних підприємств у місті Чернівці та сучасні напрямки розвитку. - Банген, Анна Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Дана робота присвячена аналізу розвитку готельних підприємств міста Чернівці за різними історичними періодами. Готельні заклади розглядаються як складова інфраструктури туризму, що забезпечують не лише комфортне проживання для гостей, але й виступають важливим елементом соціальноекономічного розвитку територій. У роботі також проаналізовано сучасні тенденцій розвитку сучасного готельного бізнесу, орієнтованого на збереження сервісних потреб, а також вивчено приклади успішних кейсів різних готельних комплексів з минулого. Основна мета роботи є здійснення комплексного аналізу історичного формування готельних підприємств у місті Чернівці та виявлення основних напрямків їх сучасного розвитку.
Keywords: готель, концепція, гостьові будинки, клієнти, харчування, заклад розміщення, основні послуги.