Цінність Конституції - Білоскурська, Олена Валеріївна (My University, 2012)
В статті розглядається цінність Конституції України, що є вираженням як світових цінностей конституціоналізму так і надбанням національного конституційного розвитку. Конституція України відображає існуючі в суспільстві цінності і виступає основою для здійснення цих цінностей. В статті наголошується, що цінність Конституції України обумовлюється такими її правовими властивостями як верховенство в правовій системі держави, пряма дія закріплених в ній норм, забезпечення правового статусу людини тощо. Визнання цінності Конституції України пов’язано з шанобливим ставленням до неї, а також з її стабільність, що співвідноситься з динамізмом.
Keywords: Конституція України; цінність Конституції України; соціальна цінність; верховенство Конституції; консенсус; стабільність Конституції; загальнолюдські цінності; Конституційний Суд України; нігілізм