Особливості організації освітнього середовища Нової української школи засобами партнерської взаємодії - Саранчук, Михаела Марінівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто особливості організації освітнього середовища Нової української школи засобами партнерської взаємодії. Теоретично обґрунтовано сутність понять «освітнє середовище» та «партнерська взаємодія», виявлено їхню роль у реалізації концепції Нової української школи. Проведено емпіричне дослідження стану освітнього середовища й розроблено модель його вдосконалення, яка базується на принципах педагогіки партнерства. Запропоновано методичний інструментарій, що включає конкретні заходи для підвищення ефективності взаємодії між учасниками освітнього процесу. Робота спрямована на покращення інклюзивності, комфорту й мотивації в навчальному середовищі.
Keywords: методичний інструментарій; модель; інклюзивність; комфорт; Нова українська школа; педагогіка партнерства; партнерська взаємодія; освітнє середовище