Егалітарна інструментально-потребова концепція податкового права - Havrylyuk, Ruslana (ТОВ «Видавничий Дім «Ін Юре», 2007)
Сучасна теорія податкового права багата різноманітними концепціями, доктринами, іншими теоретичними побудовами. Внаслідок неоднакових методологічних підходів і цілей їхні постулати, положення, узагальнення, оцінки і висновки не тільки істотно розрізняються між собою, але нерідко є і протилежними, взаємовиключними. Водночас спільними для всіх цих теоретичних побудов, на нашу думку залишаються ідеалізація, гіперболізація і навіть абсолютизація, всупереч об'єктивній реальності, окремих якосьей, сторін суб'єктів податку і податкових правовідносин, їхніх інтересів.
Keywords: людиноцентристська доктрина податкового права; етатистська доктрина податкового права; соціальна держава; егалітарна інструментально-потребова концепція податкового права