ЕСТЕТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЗАСОБАМИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - ГРИНЧУК, ЛІЛІЯ МИКОЛАЇВНА (My University, 2021)
Образотворче мистецтво є унікальним при вирішенні завдань художнього та естетичного розвитку особистості, що зумовлюється специфікою сприймання мистецтва та значенням образотворчої діяльності як найдоступнішої та емоційно захоплюючої форми творчості. Питання естетичного виховання та розвитку творчості сьогодні містить виняткову актуальність, формування особистості, яка прагне до естетичних проявів, творчого мислення та образотворчої діяльності базується на цілому комплексі засобів впливу. В основі естетичного виховання знаходиться спрямованість на розвиток естетичного сприймання дійсності та формування творчих здібностей школярів через оволодіння ними естетичними смаками, почуттями та ідеями. Одним з аспектів виховного процесу визначається естетичний розвиток особистості, мета якого полягає в обов’язковій естетичній сформованості учнів, що базується на розвитку емоційної та чуттєвої сфер. Тому, важливим є навчити школярів спостережливості, уважності, зосередженості, наполегливості, оволодіння відчуттям кольору та засобами мистецтва.