Шевчук А.А. Іміджеві стратегії країни Балтії: порівняльні аспекти - Шевчук, Андрій Андрійович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Магістерська робота присвячена комплексному аналізу іміджевих стратегій країн Балтії – Естонії, Латвії та Литви. Дослідження спрямоване на виявлення спільних рис та відмінностей у формуванні та реалізації цих стратегій в умовах сучасної глобалізації та геополітичних викликів. У роботі проведене порівняльне дослідження іміджевих стратегій кожної з країн Балтії. Виокремлено ключові елементи цих стратегій, такі як: історична спадщина, географічне положення та природні ресурси, економічний розвиток та інновації, європейські цінності та демократія, мʼяка сила.
Keywords: іміджеві стратегії; країни Балтії; національний імідж; геополітика; євроінтеграція