Тренди розвитку людського капіталу в умовах нестабільності: компетентнісний підхід. - Галушка, Зоя Іванівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Зазначено такі сучасні тренди у сфері управління людським капіталом: зміщення фокусу з посадових обов’язків на навички, розкриття потенціалу людей за допомогою технологій, створення робочого середовища майбутнього, побудова взаємовідносин на взаємовигідних умовах для організації і працівників, управління з урахуванням сили впливу працівників (балансування інтересів), створення екосистеми робочої сили (усунення традиційних меж працевлаштування, забезпечення інклюзивності, рівності та різноманіття).
TRENDS OF THE HUMAN CAPITAL DEVELOPMENT IN CONDITIONS OF INSTABILITY: COMPETENCY-BASED APPROACH
Keywords: людський капітал, тренди розвитку людського капіталу, нестабільність економічного розвитку, міграція населення, компетентнісний підхід в управлінні людьми.