Гарантованість дотримання загальних принципів міжнародного права - Задорожна, Світлана (Юридичний науковий електронний журнал, 2017)
Стаття присвячена проблемі гарантованості дотримання загальних принципів міжнародного права як на національному так і міжнародному рівнях. Зокрема висвітлюється питання узгодження внутрішньодержавного права із загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, яке в сучасній науці та практиці міжнародного права не знайшло однозначного вирішення. У статті обґрунтовується необхідність нормативного визнання примату міжнародного права на основі загальновизнаних його принципів і норм. Досліджуються роль та практика суб’єктів національного та міжнародного права по забезпеченню реалізації та дотримання загальних принципів міжнародного права
Keywords: загальні принципи міжнародного права, імплементація, визнання, примат міжнародного права, ратифікація, органи конституційної юрисдикції держав, конституційний контроль.