СОЦІАЛЬНА РОБОТА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: ВИКЛИКИ ТА ДОСВІД - Барановська, Аліна Вікторівна (My University, 2025)
Барановська А. В. Соціальна робота в умовах воєнного стану: виклики та досвід. Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м.Чернівці, 2025. У кваліфікаційній роботі проаналізовано теоретичні засади соціальної роботи в умовах війни, розкрито ключові виклики та досвід, що постали перед соціальною роботою в період воєнного стану. У першому розділі розкрито принципи соціальної роботи, її цінності та нормативно-правове забезпечення.Окреслено ключові виклики, що постали перед соціальними службами та фахівцями в період воєнного стану. У другому розділі описана діяльність соціальних служб, установ, волонтерів, громадських організацій. Представлено приклади застосування соціальнопсихологічної допомоги, групової терапії, психодіагностики дітей. Визначено важливість дотримання етичних норм та адаптаційних стратегій в кризових умовах.
Keywords: соціальна робота; воєнний стан; ВПО; соціальний працівник; гуманітарна допомога; психологічна підтримка