Психолого-педагогічні особливості формування комунікативної поведінки дітей із дизартрією при ДЦП - Ілько, Віктор Васильович (Чернівецький нац. ун-т імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто поняття граматично правильної будови мовлення та особливості мовленнєвого розвитку дітей із дизартрією при ДЦП і загальним недорозвиненням мовлення (ЗНМ); описано характерні прояви граматичних порушень у дошкільників із ЗНМ та їх вплив на мовленнєву діяльність; визначено можливості використання дидактичних ігор як ефективного засобу корекційної роботи; доведено доцільність і результативність застосування ігрової діяльності для формування граматичних навичок; розроблено комплекс дидактичних ігор, спрямованих на розвиток граматично правильної будови мовлення у дітей дошкільного віку із ЗНМ.
Keywords: корекційна робота; розвиток мовлення; дидактичні ігри; формування мовлення; граматично правильна будова мовлення; дизартрія при ДЦП і загальне недорозвинення мовлення (ЗНМ)