Питання взаємодії міжнародного та конституційного права України - Білоскурська, Олена Валеріївна (My University, 2012)
У статті аналізуються питання взаємодії міжнародного права з конституційним правом України. Здійснено огляд теорій співвідношення національного і міжнародного права. Деталізується механізм імплементації норм міжнародного права у конституційне право України. Розглядається взаємодія конституційного права України та конституційного права ЄС. З метою збереження норм міжнародного права, що імплементовані в конституційне право України пропонується створювати механізми їх реалізації на практиці.
Keywords: міжнародне та конституційне право; теорії співвідношення національного та міжнародного права; імплементація норм; міжнародний договір; верховенство права; механізми взаємодії; конституційне право ЄС