Особливості територіального планування закладів дошкільної освіти Сокирянської територіальної громади - Гринько, Маріна Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі розглянуто дошкільну освіту та її методологічну основу. Розкриті основні питання стосовно організації дошкільної освіти в умовах воєнного стану. Проведено аналіз основних чинників, що впливають на формування дошкільної освіти у Сокирянській територальній громаді, а саме: соціально-економічного, історико-географічного та природно-географічного. Наведена характеристика та аналіз територіальних особливостей розвитку дошкільної освіти Сокирянської територіальної громади відносно процесу децентралізації.
Features of territorial planning of preschool education institutions in the Sokyriany territorial community
Keywords: дошкільна освіта; методологія дошкільної освіти; територіальне планування; базовий компонент освіти; децентралізація