Використання елементів дизайну у практичній діяльності учнів початкових класів на уроках образотворчого мистецтва - Буженіца, Адела Іванівна (My University, 2024)
У магістерській роботі розкрито особливості використання елементів дизайну у практичній діяльності учнів початкових класів на уроках образотворчого мистецтва. Дизайн в освітньому процесі на сучасному етапі є основою у створенні нових проєктів, художнім конструюванням виробів, які виконуються на уроках образотворчого мистецтва. Проаналізовано суть поняття дизайну у наукових джерелах, становлення та розвиток дизайну в процесі вивчення образотворчого мистецтва. Дизайн спрямовується на створення об’єктів навколишньої дійсності, оточуючого середовища засобами образотворчого мистецтва. Визначено вікові особливості використання елементів дизайну молодшими школярами на уроках образотворчого мистецтва. Здійснено дослідження стану використання елементів дизайну у практичній діяльності учнів на уроках образотворчого мистецтва. Обґрунтовано зміст практичної діяльності використання елементів дизайну молодшими школярами на уроках образотворчого мистецтва. На уроках образотворчого мистецтва з використанням елементів дизайну молодші школярі мають ознайомитися з поняттями композиція, колір, форма, об’єм, що сприяють подальшому розширенню їхнього світогляду. Охарактеризовано методи та прийоми використання елементів дизайну у практичній діяльності молодших школярів на уроках образотворчого мистецтва.
Keywords: дизайн, види дизайну, елементи дизайну, творчість, урок образотворчого мистецтва, практична діяльність