Методика організації ігрової діяльності у початковій школі - Кирилюк, Таїсія Іллівна (My University, 2024)
Сьогодні в суспільно-економічному та політичному житті України на часі стає необхідністю радикально переглянути сферу освіти та виховання. Головною метою є створення умов для формування особистості, яка буде конкурентоспроможною та прагне до постійного самовдосконалення. У науковій роботі порушується актуальна проблема організації ігрової діяльності молодших школярів, адже грі належить важлива роль у формуванні дитячої особистості. Активне впровадження ігрової діяльності в початковій школі є необхідним, оскільки це дозволяє успішно формувати в дитини позитивне ставлення до навчання, активізує та мотивує її. Тож за мету дослідження було обрано обґрунтувати теоретичні основи та розкрити методику організації ігрової діяльності учнів початкових класів. Цінним у роботі є аналіз теоретичних засад організації ігрової діяльності учнів початкових класів; висвітлення особливостей розвитку дитячої особистості у процесі ігрової діяльності та інновацій щодо її організації в сучасній початковій школі. Здійснено характеристику і вивчення способів організації ігрової діяльності у навчально-виховному процесі сучасної початкової школи на прикладі опитування, анкетування, спостереження досвіду сучасних вчителів-практиків; розроблено методичні рекомендації до їх використання в роботі з молодшими школярами
Keywords: гра, ігрова діяльність, організація ігрової діяльності, класифікація ігор, способи ігрової діяльності, ігрові вправи, ігрові завд