ПРЕДМЕТ ТА ЗАСОБИ ДОКАЗУВАННЯ У СПРАВАХ ПРО ВИДАЧУ ОБМЕЖУВАЛЬНИХ ПРИПИСІВ ПРИ ВЧИНЕННІ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА - (:unkn) unknown (Право і суспільство, 2022)
Статтю присвячено предмету та засобам доказування у справах про видачу обмежувальних приписів при вчиненні домашнього насильства. Система право- вих норм, що забезпечують захист прав постраждалих від домашнього насиль- ства, діє ефективно лише за умови, що потенційним заявникам буде відомо про докази, які вважаються достатніми для доведення факту домашнього насиль- ства, і за умови однакового підходу до оцінки таких доказів суб’єктами пра- возастосування у подібних ситуаціях. Необхідність напрацювання єдиного стандарту доказування в таких справах та ширшої обізнаності потенційних заявників щодо доказів, які слід зібрати, викликає актуальність дослідження проблем доказування в цій категорії справ.
Keywords: домашнє насильство і неприязні стосунки; засоби доказування у справах про видачу обмежувальних приписів; обмежувальний припис; предмет доказування у справах про видачу обмежувальних приписів; судова практика у справах про видачу обмежувальних приписів