Формування художньої культури майбутніх учителів початкових класів засобами образотворчого мистецтва - Шестобуз, Ольга (Acta Paedagogiсa Volynienses, 2024)
У статті проаналізовано особливості формування художньої культури майбутніх учителів початкової школи засобами образотворчого мистецтва. Художня культура особистості є носієм певної системи соціальних та індивідуальних цінностей, які становлять зміст виховання та формуються під його потужним впливом. Обґрунтовано, що серед особливостей формування художньої культури вагомим є опанування образотворчого мистецтва, що має здатність розвивати у майбутніх учителів художнє мислення, зорову пам’ять, творчу уяву, образотворчі здібності, просторові уявлення та ін.
Keywords: художня культура; образотворче мистецтво; вчитель початкових класів; засоби образотворчого мистецтва