Нові підходи до формування безпечного освітнього середовища у закладі дошкільної освіти - Рудницька-Юрійчук, Ірина Романівна (Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка, 2025)
У тезах розглядаються нові підходи до формування безпечного освітнього середовища в закладах дошкільної освіти в умовах сучасних викликів України (воєнна агресія, інформаційні загрози, соціальна нестабільність). Обґрунтовується розширене розуміння поняття безпеки, що включає не лише фізичний захист, а й психологічний комфорт, цифрову безпеку та формування у дітей навичок самозбереження. Представлені ключові напрями та стратегії створення такого комплексного безпечного простору для гармонійного розвитку дошкільників.
Keywords: безпека; діти; заклад дошкільної освіти; освітнє середовище