Функціонування ринку рекреаційно-туристичних послуг в Чернівецькій області - Соловей, Андрій Олександрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі проаналізовано рекреаційно-туристичний потенціал Чернівецької області. Охарактеризовано природні та історико-культурні ресурси регіону. Досліджено діяльність туристичних компаній, закладів розміщення та попит на ринку туристичних послуг. Визначено проблеми галузі туризму та шляхи їх вирішення. Проаналізовано вплив пандемії COVID-19. Запропоновано заходи для активізації туристичних потоків, зокрема розробку нових екскурсійних маршрутів Чернівецькою областю та західними містами України. Робота містить комплексний аналіз туристичного потенціалу регіону для ефективного його використання.
Keywords: Чернівецька область, туризм, рекреація, екотуризм, екскурсійні тури, COVID-19, туристична інфраструктура, туристичні потоки.