Згода на обробку персональних даних та порядок її отримання. - Odovichena, Yana (Національна школа суддів України., 2025)
Стаття присвячена всебічному аналізу поняття «згоди» на обробку персональних даних та порядку її надання. У дослідженні здійснюється порівняння поняття «згоди» на обробку персональних даних, які містяться в нормативно-правових актах. Приділено увагу аналізу обов’язкових ознак згоди на обробку персональних даних. Визначено судову практику щодо добровільності надання згоди та розуміння, власником даних, мети, строку та об’єму наданих персональних даних.
Keywords: персональні дані; захист персональних даних; обробка персональних даних; згода на обробку персональних даних