ПРАВОВА ПОЛІТОЛОГІЯ. АКАДЕМІЧНИЙ КУРС - Ротар, Наталія; Кресіна, Ірина; Бабкіна, Ольга; Батанова, Наталія; Горбатенко, Володимир; Коваленко, Анатолій; Дроботун, Дмитро; Кукурудз, Оксана; Лавренова, Катерина; Стойко, Олена; Тарасюк, Володимир; Ходаківський, Михайло; et al. (Національна академія наук України. Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України, 2021)
Підручник «Правова політологія. Академічний курс» містить тексти базових лекцій, в яких висвітлюються найважливіші теоретичні положення про сутність політичних і правових явищ, політико-правових процесів і проблем та сучасних підходів щодо їх вирішення, про особливості функціонування основних інститутів політики та права. У 15 розділах послідовно розкриті питання становлення правової політології як науки та навчальної дисципліни, її методологічні засади, особливості взаємодії політики і права, розкрито суть таких понять і політко-правових феноменів, як політична влада, правова політика, політичне право, політико-правова система, держава, політичний режим, політична участь, політичні партії, політичне представництво та прогнозування. Кожен розділ закінчується контрольними запитаннями та списком рекомендованої літератури. Академічний курс розрахований на викладачів і студентів вищих закладів освіти й усіх, хто цікавиться питаннями сучасного політичного життя.