Конституційні обов’язки людини і громадянина в Україні: правова природа та основні ознаки - Орловський, Андрій (Чернівец. нац. ун-т. ім. Ю. Федьковича, 2022)
Конституційні обов’язки поряд із правами та свободами є невід’ємною складовою конституційно-правового статусу особи. У обов’язках фіксуються стандарти поведінки, які вважаються необхідними та корисними для нормальної життєдіяльності суспільства. В окремих випадках невиконання конституційних обов’язків призводить до настання конституційної відповідальності.
Keywords: конституційні обов'язки людини і громадянина; Конституція України; громадські та особисті інтереси