КАРТОГРАФІЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРИРОДНИХ ТА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ РЕСУРСІВ - Дутчак, Світлана Вікторівна (Друкарня видавництва "Рута" Чернівецького національного університету. 58012. Чернівці, вул. Коцюбинського, 2, 2012)
У першій частині посібника розглядаються загальна теорія та методика картографічного моделювання, методи та способи картографування природних і соціально-економічних ресурсів. Розкривається значущість картографічного моделювання у житті сучасного суспільства, висвітлюються проблеми, які виникають у результаті функціонування системи «суспільство – природа». Характеризуються основні види, властивості, структура, форми передачі та відображення картографічної інформації, об’єктно орієнтовані технології складання карт різної тематики, функціональні можливості та принципи функціонування основних типів картографічних моделей. Для студентів вищих навчальних закладів
Keywords: картографія, картографічне моделювання, модель, знакові системи тематичного картографічного моделювання, бази даних, геоінформаційні системи