СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ В РЕГІОНІ (НА ПРИКЛАДІ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ) - Костащук, Володимир Іванович; Смик, Оксана Степанівна (Молодий вчений, 2022)
В запропонованій науковій праці розкрито соціально-економічні аспекти формування конку-рентних переваг Одеської області на ринку міжнародних туристичних послуг. Основна увага приділена вивченню впливу податкової політики та доходів населення на формування цін на туристичний про-дукт. Проаналізовано вплив ціни на основні туристичні послуги (розміщення, харчування, транспортні послуги) та формування конкурентних переваг регіону. Визначено конкурентні переваги Одеського ту-ристичного регіону відносно туристичних регіонів інших країн-конкурентів. Обґрунтовано заходи щодо покращення конкурентних переваг на світовому ринку туристичних послуг.
Keywords: конкурентні переваги, міжнародний туризм, регіональний туристичний продукт