Методологія мотивації рішень конституційних судів. - Бзова, Лаура Георгіївна (Сучасні конституційні доктрини: проблеми формування та застосування в юрисдикційній практиці., 2021)
Існує багато перспектив, з яких можна підійти до питання мотивації судових рішень, а також широкі та складні питання, що виникають у зв’язку з цим: Що означає мотивувати рішення? Яким вимогам повинен відповідати документ, що виражає судове рішення, щоб його можна було визнати обґрунтованим? Яка мета мотивації? Що вимагає закон від суддів з точки зору мотивації? Деякі з питань, які можуть бути порушені, сприймають догматичну, реконструктивну перспективу процесуальних норм правової системи або її сектору. Інші мають чітко нормативний профіль: їх відповіді призначені для керівництва поведінкою суддів та магістратів під час висловлення та обґрунтування своїх рішень.
Keywords: методологія, мотивація, судова практика