Енергозбреження фасадів в будівництві - Гудз, Олег Андрійович (My University, 2024)
Енергозбереження є одним із ключових напрямів сучасного будівництва, що зумовлено необхідністю раціонального використання енергоресурсів та зменшення впливу на навколишнє середовище. Особливу роль у цьому процесі відіграють фасади будівель, адже саме через них відбувається значна частина тепловтрат. Ефективне утеплення фасадів дозволяє суттєво знизити енергоспоживання будівель, підвищити їх енергоефективність та забезпечити комфортний мікроклімат для мешканців. У даній роботі досліджується питання енергозбереження фасадів, аналізуються чинники, які впливають на рівень тепловтрат, та розглядаються сучасні рішення у сфері утеплення. Особливу увагу приділено використанню ізоляційних матеріалів, таких як мінеральна вата та пінополістирол, а також методам оцінки їх ефективності.
Keywords: Енергозбереження; Фасади; Тепловтрати; Ізоляціні матеріали; Енергетична безпека