Параболізми в німецькомовній біблійній картині світу - Заполовський, М.В. (Дніпропетровський національний університет імені О. Гончара, 2015)
Досліджено параболізми як лексичні, синтаксичні і текстові утворення, марковані контекстом біблійних притч у німецькомовній картині світу та репрезентовані у німецькомовних лексикографічних джерелах і публіцистиці. Проаналізовано когнітивно-функціональні характеристики цих одиниць. Висвітлено також особливості змістового наповнення параболізмів: опи сано виражений ними смисл у біблійному тексті та сучасній німецькій мові, представлено моделювання фрагмента біблійної мовної картини світу.
Keywords: параболізм, текст, образ, модель, біблійна картина світу