Вплив різної забезпеченості ретиноїдами на процеси функціонування бісфенол А-детоксикуючих ензимів - Борщовецька, Віра Леонідівна (My University, 2021)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) за спеціальністю 091 – Біологія. – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Дисертаційна робота присвячена дослідженню активності бісфенол А-детоксикуючих ензимів в умовах різної забезпеченості ретиноїдами, прооксидантних та обезогенних властивостей даного контамінанта та проведенню превентивної корекції ВРА-індукованого оксидативного пошкодження печінки шляхом попереднього введення високоактивної щодо детоксикації даного ксенобіотика, селективної культури бактерій роду Lactobacillus.
дисертація на на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)
Keywords: ретиноїди; ретинол; вітамін А; бісфенол А; контамінант; детоксикаційна система; оксидативний стрес; пробіотики; гепатотоксичність; вільнорадикальне пошкодження; дисліпідемія