Розвиток швидкісно-силових якостей у спортсменів командних видів спорту початкової групи підготовки (на прикладі баскетболу) - Зарубайко, Павло Валерійович (My University, 2025)
У роботі представлено результати педагогічного дослідження, спрямованого на підвищення ефективності розвитку швидкісно-силових якостей у баскетболістів початкової групи підготовки. Розроблено та експериментально перевірено авторську програму, що передбачає систематичне використання вправ ігрового та естафетного характеру, спрямованих на розвиток стартової швидкості, вибухової сили, координації та швидкісної витривалості у дітей 9-10 років. Результати формувального етапу засвідчили достовірні покращення показників швидкісно-силової підготовленості у спортсменів експериментальної групи (p < 0,01) порівняно з контрольною, що підтверджує ефективність запропонованої методики.
Keywords: баскетбол, швидкісно-силові якості, початкова група підготовки, фізична підготовка, тренування, експериментальна програма.