ДОКТОР МИРОН КОРДУБА ПРО УКРАЇНСЬКУ НАРОДНІСТЬ, ДЕРЖАВУ І МОВУ - Руденко, Валерій Петрович; Грек, К (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2022)
Висвітлюються основоположні ідеї доктора Мирона Кордуби (1876-1947) щодо національної самосвідомості, історичної пам`яті українського народу, які у сконцентрованому вигляді розкриваються ним через взаємодію, взаємозв`язок та розв`язання трьох основних проблем: перша – походження та становлення української народності; друга – це рідна українська (руска) мова; третя – рускі землі і окрема українська держава.
Економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: Мирон Кордуба; українська мова; землі; держава